West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Perspectief op werk gaat door onder West-Brabant werkt door!

Werkgeversvereniging VNO-NCW en WSP West-Brabant begeleidden, mede in samenwerking met beroepsopleider Curio, 167 werknemers succesvol naar werk in het project Perspectief op Werk (PoW). Een mooi succes! Afgelopen donderdag 15 juli ondertekenden wethouder Adank, regiovoorzitter Van Beers (VNO-NCW) en collegevoorzitter Neutelings (Curio) een nieuwe ambitie. Samen verder bouwen aan een krachtige arbeidsmarkt van de toekomst. Vanaf nu gaat de samenwerking verder onder: West-Brabant werkt door!

22 juli, 2021

Wat hebben we gedaan bij Perspectief op Werk?

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid maakten in 2019 extra geld beschikbaar voor de arbeidsmarktregio’s. In juni 2019 zijn we als één van de eerste regio’s in Nederland gestart. Met als doel: een betere match tussen werkgever en werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben hiervoor in West-Brabant vooral gekeken naar wat mensen wel kunnen.  

Wethouder Boaz Adank, gemeente Breda: “Gemeenten, werkgevers en onderwijs hebben gekeken hoe we de mensen wel aan het werk kunnen krijgen, niet door naast elkaar te werken maar in verbinding met elkaar. Niet de standaard zaken, maar dingen die we extra kunnen doen.” Collegevoorzitter Rob Neutelings, Curio, vult aan: “We maken het verschil met elkaar, ondanks dat we een andere taal spreken.  Laten we dit vasthouden en de goede dingen doen voor West-Brabant. En: ben vooral trots dat wat we bereikt hebben.’’

Als regio de krachten bundelen werkt!

Perspectief op Werk heeft laten zien dat we als regio beter zijn gaan samenwerken. Onze krachten bundelen door gezamenlijk de medewerkers op te leiden. We hebben regionale oriëntatie- en opleidingstrajecten (de zogenaamde branchestraten) ingericht voor de 4 kansrijke sectoren: Groen, Techniek en Logistiek, Zorg en Schoonmaak, Horeca en Detailhandel. Vervolgens in de match en plaatsing ondersteuning bieden in de vorm van bijvoorbeeld coaching of taaltrajecten. Samen zorgden we ervoor dat het werkte. Hiermee hebben we 311 West-Brabanders perspectief gegeven door het volgen van een praktische opleiding. 167 mensen zijn hiervan al geplaatst bij één van de 87 betrokken werkgevers uit West-Brabant. Dit aantal zal zeker nog stijgen doordat nog een aantal mensen bezig is met het traject en daarna geplaatst zullen worden.

Wethouder Boaz Adank, gemeente Breda: “Vanuit de branchestraten kunnen de kandidaten voelen en zien wat het werken in een branche is om te kijken of dit bij ze past, zoals de simulatieomgeving voor heftruckchauffeur bij Curio” Regiovoorzitter Anton van Beers, VNO NCW Brabant Zeeland: “Er is niet alleen gekeken naar de werkzoekenden (aanbod), maar ook naar de werkgevers (vraag). Werkgevers willen ook maatschappelijk verantwoord ondernemen door hulp aan te bieden om mensen zelfredzaam te maken.

Voor een totaaloverzicht van de resultaten en een aantal succesverhalen vanuit werkgevers en werkzoekenden verwijzen we graag door naar een interactief PDF. Die vind je via deze link. Het is een interactief PDF waarin je door kunt klikken. 

Hoe gaan we verder onder West-Brabant werkt door?

Het project was bedoeld als extra impuls voor de samenwerking. Nu deze partijen elkaar hebben nog beter hebben gevonden gaan we door met deze samenwerking. We gaan door met opleiden, met het verbinden van werkgevers aan de werkzoekenden. Dit gaat verder in West-Brabant werkt door, de netwerksamenwerking van alle arbeidsmarktpartners uit West-Brabant. Werkgevers, werknemers en werkzoekenden kunnen hier terecht voor alle vragen rondom werk, opleiding en regelingen.

Voor vragen over de voortzetting onder West-Brabant werkt door verwijzen wij u graag naar: Anja den Braber, programmamanager West Brabant werkt door, te bereiken via a.den.braber@breda.nl en 06-21612912.

Meer nieuws

CodeClub 4 oktober

Altijd al geïnteresseerd geweest in een baan als developer in de...

06 september 2022