West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Groen

Lekker naar buiten en de natuur opzoeken. Droomde jij altijd al van een baan in de buitenlucht waar je letterlijk midden in de natuur staat? Gaat je hart sneller kloppen bij het zien van machines? Dan is dit jouw kans! Bij de opleidingsrichting groen doe je dit bijna elke dag. Werk met planten, bloemen en machines. En met de opleiding kun je alle kanten op.

Kansrijke beroepen groen

  • Werken met machines in het groen. Als medewerker bij een gemechaniseerd loonbedrijf combineer je groen, grond en infra. Groen, want je werkt veel buiten. Grond, want je zorgt er bijvoorbeeld voor dat landbouwgrond klaargemaakt wordt om aardappels te poten. En infra, omdat je aan de slag kunt in de grond-, weg- en waterbouw. Een loonbedrijf is een bedrijf dat machines en vakmensen verhuurt aan bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf, gemeente of waterschap. Geen dag is dus hetzelfde!
  • Zelf werken in het groen. Er is veel vraag naar vakbekwame mensen die houden van werken met planten en bomen. Wil jij morgen aan de slag bij een werkgever en het vak ter plekke leren? Of werk je al maar wil je meer kennis op doen? We kijken graag met je mee voor de juiste opleiding richting hovenier of kweker. Een voorbeeld is de opleiding Aankomend hovenier, waarbij je het eerste jaar van de VHS-brancheopleiding volgt.  Of de opleiding Plantenkennis, voor jouw werk in een tuincentrum.
  • Vakexpert in teelt. Een tomaat is een tomaat? Voor jou niet! Je zorgt voor de kwaliteit van nieuwe gewassen en houdt de laatste ontwikkelingen bij. Ook moet je, als vakexpert teelt en groene technologie, op de hoogte zijn en blijven omtrent alle regels die er zijn op het gebied van de milieuwetten en bedrijfsvoering. Je bent werkzaam in de akkerbouw of op een bedrijf voor een gespecialiseerde teelt zoals bollen-, boom-, sier- of fruitteelt.
  • Milieu-inspecteur. Jij vindt het belangrijk om goed om te gaan met het milieu. Het gaat natuurlijk om het landschap waar wij in leven. Tijdens de opleiding milieuinspectie- en onderzoek leer je bedrijven te adviseren. Of onderzoekt hoe schoon het water is. Of dat er nog voldoende vleermuizen in de omgeving leven. Jij kijkt ter plekke of mensen zich aan de regelgeving houden. En doet wat nodig is om ervoor te zorgen dat ze dit wel gaan doen. Door jou wordt het milieu op de juiste manier beschermd.

Opleidingen

Dit is een deel van het aanbod in de sector groen. Wil je meer weten over opleidingen? Wil je weten of een loopbaan in groen iets voor jou is? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Wil je een van onze adviseurs spreken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.