West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

ICT

Software installeren voor bedrijven. Websites of apps bouwen. Lijkt jou dat wat? Dan is een IT-opleiding misschien iets voor jou.

Kansrijke beroepen ICT (informatie- en communicatietechnologie)

  • ICT-servicedeskmedewerker. Jij als medewerker ICT Support vindt het leuk om mensen in grote of kleine organisaties te helpen met hun ICT. Zo kunnen zij namelijk hun werk goed doen. Je komt bij bedrijven om te helpen bij het installeren en onderhouden van hardware en software. In je werk ontmoet je veel verschillende mensen; van medewerkers in de kantoortuin tot het management. Jij ondersteunt deze gebruikers en sleutelt aan de computerprogramma’s.
  • Systeembeheerder. Mensen hebben regelmatig ondersteuning nodig bij het werken met een computer. Of het nu is om een computer sneller te maken, te zorgen dat ze kunnen printen of wanneer ze vragen hebben over een verdachte email. Voor die werkzaamheden zijn alleskunners nodig die echt begrijpen hoe computers en toepassingen werken, die met de gebruiker mee kunnen denken om een passende oplossing te komen.
  • Securityspecialist. Als securityspecialist ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van de technologische infrastructuur. Je stelt hierbij een plan op om ervoor te zorgen dat een computernetwerk of website niet geïnfiltreerd kan worden. Daarnaast geef je advies over de beveiliging van informatiesystemen en verzorg je het onderhoud van de beveiliging.
  • Web developer. Digitaal is jouw lievelingstaal. Na Nederlands schrijf jij het beste C#, PHP, MYSQL en Javascript. Of je wilt dit heel graag leren. Apps bouwen. Websites maken. En software ontwikkelen die speciaal voor de wens van de klant is bedoeld. Je houdt van werken in teams en leert graag meer over ontwikkelprogramma’s.

Opleidingen

Dit is een deel van het aanbod in de sector ICT. Wil je meer weten over opleidingen? Wil je weten of een loopbaan in ICT iets voor jou is? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Wil je een van onze adviseurs spreken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.