West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een nieuwe baan in twee weken

Wilma: “Ik benaderde Natasja Sok. Zij is adviseur bij West-Brabant werkt door! Wij kennen elkaar al heel wat jaren, omdat wij collega’s waren bij Tempo-Team. Ik vroeg haar om met mij mee te zoeken naar een nieuwe baan in loondienst. Na één gesprek met Natasja op vrijdag ging het eigenlijk heel snel. Natasja regelde een kennismaking bij M/V-Werkt, omdat zij ervan overtuigd was dat dit bedrijf en ik met elkaar zouden klikken. De week erna had ik het kennismakingsgesprek en de week daarna kon ik aan de slag als coördinator backoffice en loopbaanbegeleider. Natasja had het goed gezien! Binnen twee weken had ik dus een nieuwe baan!

06 juli, 2021

Met mensen werken

In mijn nieuwe functie bij M/V-Werkt kom ik helemaal tot mijn recht. M/V-werkt is een bureau dat zich richt op outplacement, loopbaanbegeleiding, persoonlijke coaching, HRM services, psychologie, re-integratie eerste en tweede spoor en werving & selectie. Als coördinator backoffice begeleid ik mensen bij hun sollicitaties. Dit doe ik door hen tips te geven voor het opstellen van hun CV en motivatiebrieven. Als ze door zijn naar een persoonlijke kennismaking kunnen ze ook terecht bij mij om zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Hoe kun je je het beste profileren? Waar zit de match met het bedrijf waar ze naar toe gaan?

In diezelfde rol ondersteun ik mensen die boventallig zijn verklaard bij een bedrijf en voor het eerst, soms na 40 jaar, weer op de arbeidsmarkt komen. Zij hebben praktische begeleiding nodig. Hulp bij het contact met het UWV, maar ook steun in de verwerking van het ontslag. Deze zomer komt daar mijn andere rol binnen M/V-Werkt bij: die van loopbaanbegeleider. Van verwerken van het ontslag naar vervolgstappen zetten tot daadwerkelijk een nieuwe uitdaging aangaan. Ik kijk ernaar uit mensen echt te gaan coachen!

Met mensen werken is echt mijn ding. Al jaren heb ik een eigen coachingspraktijk Wilma Taa Coaching. Als Door Dik en Dun Coach coach ik mensen met over- en ondergewicht die ervoor open staan naar de diepere oorzaak van hun over- of ondergewicht te kijken en er mee aan de slag willen gaan. Dit blijf ik ook naast mijn baan bij M/V-Werkt doen, het is zo’n dankbaar werk!

Geen targets halen

Dit is dus met recht een geslaagde match te noemen. Wat ik positief vind aan de adviseurs van West-Brabant werkt door is dat ze echt de tijd nemen om met je mee te denken. Het gaat er niet om een target te halen. Uiteraard helpt het dat Natasja mij al lang kent en precies weet wat bij mij past. Dat is de kracht van persoonlijke connecties. Tijdens haar vakantie nam Jory Tuk het stokje over. Hij was goed geïnformeerd en had dezelfde aanpak als Natasja, dus ook met hem heb ik goede ervaringen.

Bovendien is de balans goed tussen meedenken en eigen verantwoordelijkheid nemen. Zij reiken jou van alles aan, maar geven jou ook de ruimte om er daadwerkelijk iets mee te doen. Die eigen regie vind ik erg belangrijk en daarom raad ik iedere werkzoekende aan om bij West-Brabant werkt door aan te kloppen. Ga gewoon het gesprek aan en wie weet heb ook jij over twee weken wel een nieuwe baan!”

Meer nieuws