West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

West-Brabant werkt met kinderen: een groot succes!

Op maandag 27 november en dinsdag 12 december was het zover: de primeur van West-Brabant werkt met kinderen! En met succes, want maar liefst 65 enthousiaste bezoekers met een interesse in werken in de kinderopvang namen deel aan de evenementen in Roosendaal en Breda. In dit artikel blikken we terug op deze twee succesvolle dagen!

19 december, 2023

Verkennen en verdiepen: loopbaanopties in de kinderopvang

De bijeenkomst richtte zich op werkzoekenden die begeleiding zoeken bij het vinden van een passende (loop)baan in de kinderopvang. Aan de hand van diverse presentaties van bedrijven werden de tientallen bezoekers uitgebreid geïnformeerd over werken met kinderen:

  • Kober Kinderopvang vertelde ons meer over de diverse mogelijkheden van werken in de kinderopvang op scholen.
  • Gastouderbureau Viaviela deelde inzichten over het boeiende aspect van werken als gastouder, waarbij het eigen huis als werkomgeving centraal staat.
  • Nanny in huis liet zien welke taken er komen kijken bij het werken als Nanny bij iemand thuis.

Na de presentaties was er ook ruimte om in kleinere groepjes de diverse (om)scholingsmogelijkheden te bespreken. Onder het genot van een kop koffie of thee, gingen bezoekers in gesprek met zowel werkgevers als ervaringsdeskundigen. Voor vragen over persoonlijke loopbaanmogelijkheden konden bezoekers terecht bij het Leerwerkloket. Daarnaast was er na afloop de mogelijkheid om direct een vervolgafspraak in te plannen.  

De toekomst van de kinderopvang in West-Brabant

West-Brabant werkt met kinderen was een gezamenlijk initiatief van arbeidsregio West-Brabant. Hier vallen West-Brabant Werkt Door, UWV, WSP West-Brabant, Leerwerkloket, en de gemeenten Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom onder. Arbeidsregio West-Brabant zet zich actief in om het personeelstekort in de kinderopvang te verminderen door middel van deze bijeenkomsten. Het doel is helder: bezoekers uitgebreid voorzien van gerichte informatie over wat werken in de kinderopvang precies inhoudt en welke concrete stappen daarvoor nodig zijn. Op deze manier streven we ernaar om meer enthousiaste werknemers aan te trekken voor deze branche.

 

 

Jouw interesse gewekt?

Ben jij ook geïnteresseerd in een carrière in de kinderopvang? Wil je ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn? Onze adviseurs staan voor je klaar! Neem contact met ons op via www.westbrabantwerktdoor.nl of bel 0800-0616. We begeleiden je graag met het nemen van de juiste stappen.

Meer nieuws