West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Truckland is de nieuwe partner van Truckacademy West-Brabant

Truckacademy West-Brabant heeft een nieuwe samenwerkingspartner: Truckland! Het tekort aan vrachtwagenmonteurs en steeds complexere bedrijfsautotechniek is de aanleiding voor deze samenwerking. Bij Curio in Breda volgen mbo-studenten theorielessen in bedrijfsautotechniek. Vier dagen per week volgen ze praktijkles bij Truckland in Tilburg.

02 augustus, 2021

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen

Het tekort aan technisch specialisten voor bedrijfswagens is zo groot dat ook onderwijsinstellingen nu samenwerken. Curio, Koning Willem I College en Scalda zoeken samen naar een oplossing voor het tekort. John Kerstens, onderwijsmanager bij Curio, is enthousiast. “In goed overleg met het Koning Willem I College starten wij vanuit Breda, samen met Rob Josten van Koning Willem I College vanuit Den Bosch de samenwerking met Truckland. Zo kunnen we nog beter de regio bedienen.” 

Trucks, bestelwagens en andere bedrijfswagens

Zeven leerlingen werken inmiddels bij Truckland in Tilburg. Er zijn meestal 30 voertuigen tegelijk in onderhoud, dus stilzitten is er niet bij. Student Sander Lokate vertelt: “Wij studeren in Breda aan de opleiding eerste bedrijfsautotechnicus. Hier leren we aan allerlei verschillende trucks te werken. Dit is wel het echte werken. En ik ben blij dat ik stage kan lopen in mijn eigen woonplaats.”  

Deze samenwerking verbindt ons nu én voor de toekomst. Samen leiden we de medewerkers van de toekomst op.” Nico van Beek, Clustermanager Zuid - Truckland

Direct werk voor zeker tien nieuwe monteurs

Vestigingsmanager John Kools sluit zich aan bij de uitspraak van Nico. “We zijn heel hard op zoek naar nieuwe monteurs. Als er morgen tien nieuwe monteurs binnenlopen, hebben we direct werk voor ze. Het aantal vrachtwagenritten is het afgelopen jaar enorm gestegen. Truckonderhoud is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen het technisch sleutelen. Maar ook zeker het uitlezen van foutcodes en het stellen van diagnoses.”

Trots op een goede samenwerking

Onderwijsmanager John Kerstens is trots. Samen met docent William Caron heeft hij de samenwerking opgezet. “William kent Truckland al jaren. Ook zijn we samen aangesloten bij Truckacademy. Truckacademy is een samenwerkingsverband tussen de brancheorganisatie BOVAG, de aangesloten regionale truckdealers en het onderwijs.

Gekoppelde bedrijven (1)
Curio

Curio

Goed onderwijs is onmisbaar voor onze regio. Curio biedt een plek waar t...

Meer nieuws