West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een duurzame match: Yuliya & Timmers B.V.

Maak kennis met Yuliya! Deze Oekraïense startte nog voor de oorlog – namelijk tijdens de coronapandemie – bij Timmers B.V. in Oosterhout. Timmers B.V is een groothandel in glas, glasbeslag en glasartikelen. Na een warm welkom bij haar nieuwe werkgever, brak de oorlog in Oekraïne uit. Een loodzware periode. Toch werkt ze nog altijd bij Timmers. Benieuwd naar haar verhaal? Lees verder.

10 juni, 2022

Een warm welkom in West-Brabant

Yuliya is 10 jaar geleden verhuisd van Oekraïne naar Nederland. Tijdens de coronapandemie is Yuliya in West-Brabant gaan wonen en ging ze op zoek naar nieuwe baan in de regio. Tijdens haar zoektocht kwam ze in contact met West-Brabant Werkt Door. “Hier kwam ik in gesprek met een adviseur en werd ik voorgesteld aan Timmers B.V. Dat bleek een goede match!”, aldus Yuliya. “Opvallend was het warme welkom dat ik kreeg. Ondanks dat ik geen ervaring had hebben alle collega’s mij ontzettend goed geholpen met inwerken.” Ze is bovendien blij dat het vinden van een baan zo snel is gegaan ondanks dat het tijdens de coronapandemie was.

Ook Timmers B.V. is enthousiast over Yuliya. “Wij zijn heel blij met haar”, geeft Rob van Aart van Timmers B.V. aan. “Yuliya is slim en staat tussen alle mannen prima haar mannetje. Ze denkt ook goed mee in oplossingen een geeft het aan wanneer iets beter kan. Kortom ze brengt heel veel extra mee!”

Hulp in moeilijke tijden

Yuliya had het erg naar haar zin op haar werk totdat de oorlog in Oekraïne uitbrak. Dit bracht haar grote zorgen omdat haar ouders nog in Oekraïne - vlakbij de Krim - woonden. “Vluchten was voor hen geen optie. Mijn moeder was onlangs gevallen waardoor ze niet konden reizen. Bovendien was er ook geen geld, de banken waren dicht en winkels waren geplunderd.” Vanwege het vele verdriet en de stress lukte werken voor Yuliya even niet meer. "Gelukkig heeft Timmers B.V. mij in deze moeilijke periode goed ondersteund en geholpen”, vertelt Yuliya.

Afleiding voor zorgen

Na een week is Yuliya weer gaan werken voor afleiding. Ook is het gelukt om haar ouders naar Nederland te krijgen. Ze wonen nu bij haar thuis en krijgen zorg. “Uiteindelijk willen ze wel weer terug naar Oekraïne als de oorlog voorbij is, maar tot die tijd ben ik blij dat ik voor ze kan zorgen.” Ondanks dat het een zware periode is voor Yuliya is ze blij dat ze nog steeds haar baan heeft bij Timmers B.V.

Ben jij op dit moment ook op zoek naar een (nieuwe) baan? Neem dan eens contact met ons op. Afhankelijk van jouw situatie gaan we op zoek naar een baan die bij je past.  

Meer nieuws