West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Margaretha is een stap dichter bij haar droombaan met hulp van West-Brabant Werkt Door

Eind 2021 hoorde Margaretha dat zij op zoek moest naar een nieuwe baan. De locatie van het verpakkingsbedrijf waar ze als farmaceutisch medewerker werkzaam was, sloot haar deuren. Jammer, vond ze. Maar het opende óók deuren voor Margaretha. Ze kreeg de kans om van haar droom werkelijkheid te maken: werken in een openbare apotheek. Benieuwd op welke manier West-Brabant Werkt Door daarbij helpt? We gingen met Margaretha in gesprek.

05 april, 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

De oude werkgever van Margaretha regelde een kennismakingsdag tussen medewerkers en verschillende uitzend- en arbeidsmarktbureaus. Daar leerde Margaretha arbeidsmarktadviseur Nicol van West-Brabant Werkt Door kennen: “We hadden een goede klik en gingen samen op zoek naar een geschikte opleiding. Wat is er nodig om in een openbare apotheek te werken? En hoe kan dat gefinancierd worden? Dit hebben we helemaal samen uitgezocht.”

Hoe bevalt de opleiding?

Op dit moment is ze bezig met de opleiding tot apothekersassistente. Dit bestaat uit thuisstudie en twee stagedagen. Zo is Margaretha op maandag en dinsdag te vinden in een apotheek in Breda: “Ik maak recepten klaar, hou de apotheek netjes en opgeruimd en pak alle medicijnen uit. En ondanks dat ik nog niet alle benodigde kennis heb om patiënten aan de balie te helpen, mag ik al wel veel taken uitvoeren.” En dit bevalt haar heel goed. De werkzaamheden zijn voor Margaretha mentaal een stuk uitdagender dan bij haar vorige baan: daar haalt ze veel plezier uit.

Cursus Engels via STAP-budget

Al snel kwam Margaretha erachter dat het beheersen van de Engelse taal belangrijk is in de openbare apotheek. Margaretha vertelt: “Breda is een universiteitsstad met veel internationale inwoners. Met het oog op de toekomst leek het me slim om óók te starten met een cursus Engels. Zo kan ik iedere klant te woord staan.” Deze cursus financiert ze zelf door middel van het STAP-budget. En de overige dagen? Dan duikt ze de boeken in en leert ze alle theorie. Een volle week dus!

Ondersteuning door West-Brabant Werkt Door

Dat Margaretha dankzij de begeleiding van Nicol van West-Brabant Werkt Door een eerste stap in haar droomcarrière heeft kunnen zetten, beseft ze zich maar al te goed. Margaretha: “Het is best spannend. Je weet niet wat er op je pad komt, en hoe alle plannen uit gaan pakken.” Margaretha is dankbaar dat zij de kans heeft gekregen om het traject met West-Brabant Werkt Door in te gaan. En dat zij mede dankzij de begeleiding van Nicol steeds dichter bij haar droombaan komt.

 

Wil jij dat een van onze adviseurs met jouw loopbaan meedenkt? Of heb je vragen over hoe je het STAP-budget inzet? Neem contact met ons op en laten we samen jouw kansen bekijken.

Meer nieuws