West-Brabant werkt door.
West-Brabant werkt door
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Welkom bij West-Brabant werkt door!

In heel Nederland zijn er regionale mobiliteitsteams. In West-Brabant staan de deuren van het regionale mobiliteitsteam al een tijd open. Onze naam: West-Brabant werkt door!   Werknemers, starters en zzp’ers kunnen hier terecht voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan of advies over (om)scholing. Werkgevers kloppen aan als ze te veel of te weinig personeel hebben of met vragen over scholing of steunmaatregelen.

20 september, 2021

35 regionale mobiliteitsteams in Nederland

De coronacrisis heeft impact op de arbeidsmarkt. In de ene branche is het lastig om werk te vinden. In de andere branche staan werkgevers te springen om extra mensen. Het Rijk trekt € 200 miljoen uit voor passende extra begeleiding van mensen naar werk. Zoals aanvullende crisisdienstverlening door Regionale MobiliteitsTeams (RMT’s) in 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. De meeste regio’s zijn nog volop bezig met het opzetten en inrichten van hun mobiliteitsteam. Die in West-Brabant draait al driekwart jaar op volle toeren.

Van werk naar werk

Adviseurs van het mobiliteitsteam helpen mensen bij hun zoektocht naar passend werk. Ze helpen zo nodig met bij- of omscholing en begeleiden mensen tot ze ander werk hebben. Het belangrijkste doel van onze dienstverlening is dat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. We hebben één loket en je krijg snel antwoord op je vraag.

Wilma Taa-Rooijackers: “Door bemiddeling van West-Brabant werkt door had ik binnen 2 weken een nieuwe baan. Hier zit ik helemaal op mijn plek.”

Leven lang leren

Ook als je werk hebt, kun je bij West-Brabant werkt door terecht. De wereld om ons heen verandert continu. Het is belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Voor persoonlijke groei, al werkend iets nieuws leren of ervaring opdoen in een andere sector. Wat de reden ook is: adviseurs van West-Brabant werkt door denken mee over om- en bijscholing en persoonlijke ontwikkeling.

Rick Vlek, eigenaar Vlek@Work: ”Na fijne gesprekken met adviseurs van West-Brabant werkt door mocht ik op kosten van het project een cursus IRATA level 1 gaan volgen.”

Vinden en gevonden worden

Dat is het doel van de Meet & Match module op de website www.westbrabantwerktdoor.nl.

Niet altijd is ondersteuning nodig voor een succesvol één-tweetje. West-Brabant werkt door ontwikkelde de Meet & Match-module onder het mom van online ontmoeten, offline matchen. Werknemers en werkgevers maken eenvoudig een profiel aan. Het vinden van een nieuwe baan of de geschikte werknemer begint hier!

Peggy Broeren, Talent Manager bij Bostik Benelux B.V.: “De Meet & Match-module werkt als een speer. Ik vond snel de juiste mensen voor onze ploegendiensten in het weekend.

Krachten gebundeld

In West-Brabant werkt door werken de dienstverleners op de arbeidsmarkt intensief samen: VNO NCW Brabant Zeeland, CNV, FNV, Leerwerkloket West-Brabant, Avans hogeschool, Curio, SBB, REWIN West-Brabant, Regio West-Brabant, WSP West-Brabant en UWV.

Wij komen naar u toe

Maandag 20 september start onze campagne. Van 11 tot en met 15 oktober rijden we met een busje door de regio. We willen er voor alle inwoners zijn die hulp nodig hebben. Heb je een vraag over werk? Kom dan bij ons langs!

Waar wacht je nog op?

Neem contact met ons op over werk of scholing of vraag een gratis adviesgepsrek aan via onze website. Je kunt ons ook bellen: 06 25 73 37 35. Onze adviseurs staan voor je klaar! 

Meer nieuws